Обговорення реформи територіального устрою у Варві

Восьмий семінар «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» відбувся 10 березня у Варві. Учасники – представники місцевого самоврядування –голови, бухгалтери, секретарі Варвинського району. Відкрили семінар голова районної державної адміністрації Любов Доля та голова районної ради Петро Бакуменко.

Традиційно навчання складалося з трьох блоків: концептуального, фінансового та питань співробітництва й добровільного об’єднання громад.

Проводили семінар директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Найбільше учасників заходу цікавили наступні питання: Що буде з районом? Чи об’єднання громад справді стане добровільним? Що станеться, якщо якась з територіальних громад не схоче об’єднуватися? Яка доля чекає на нинішніх державних службовців, що працюють в райдержадміністрації? Чи не краще спочатку зайнятися питаннями економіки, а потім управлінською системою? Чому нинішні територіальні громади були позбавлені податку на доходи фізичних осіб? Як фінансуватимуться їхні потреби надалі? Які критерії висуватимуться під час формування нових громад? Це далеко не повний перелік питань, які прозвучали під час навчання.

Наприкінці слухачі висловили побажання щодо найскорішого оприлюднення методики формування спроможних територіальних громад та детального обговорення проекту перспективного плану формування територій громад області.

 

Час оприлюднення: 10 березня 2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052