Про реформу територіального управління в Срібному

«Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» обговорювалися 11 березня у Срібному. В семінарі взяли участь голови територіальних громад району, а відкрив його голова райдержадміністрації Микола Близнюк.

Під час розгляду концептуальних засад реформи, її фінансової основи та низки нещодавно ухвалених законів учасники поставили, зокрема, такі питання: «Навіщо в новому законодавстві передбачається збереження місцевих державних  адміністрацій, якщо утворюватимуться виконкоми районих та обласних рад? Хіба вони не дублюватимуть один одного? Чому у територіальних громад забрали податок на доходи фізичних осіб? Чи існують якісь вимірні критерії для утворення об`єднаних територіальних громад? Яким чином здійснюватиметься їхнє бюджетування? Чергові місцеві вибори відбуватимуться на новій територіальній основі чи на чинній? Яку зарплату отримуватиме староста? Чи виділятимуться кошти на ремонт сільських доріг? Яка доля чекає на бюджетні заклади (освіти, культури, охорони здоров`я), що діють на теренах нинішніх територіальних громад?».

Заняття проводили директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Час оприлюднення: 11 березня 2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Основні напрямки діяльності служб у справах дітей щодо захисту прав та законних інтересів дітей

Тематичний короткотерміновий семінар для працівників служб у справах дітей області проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 11 – 12 березня 2015 р. Участь у відкритті взяла начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Під час семінару розглядатимуться основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей; організація та забезпечення контролю за виконанням нормативних документів, питання реалізації державної кадрової політики в службах у справах дітей області; зміни в чинному законодавстві щодо ведення обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; реалізація права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання у сім’ї; аспекти соціального захисту дітей, переміщених з тимчасово окупованих територій, або районів проведення антитерористичної операції.

Учасники навчання звернуть увагу на актуальні аспекти діяльності служб у справах дітей щодо усиновлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; ведення обліку кандидатів в усиновлювачі; здійснення нагляду за усиновленими дітьми та аналіз річних звітів щодо обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав (звіти І-ОПС, І-ЗЖД). Також йтиметься про особливості надання доступу та скасування права роботи в ЄІАС «Діти». В рамках семінару фахівці служб у справах дітей візьмуть участь у роботі «круглого столу» з питань міжвідомчої взаємодії у сфері попередження насильства в сім’ї щодо дітей.

Час оприлюднення: 11 березня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052