Про реформу територіального управління в Срібному

«Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» обговорювалися 11 березня у Срібному. В семінарі взяли участь голови територіальних громад району, а відкрив його голова райдержадміністрації Микола Близнюк.

Під час розгляду концептуальних засад реформи, її фінансової основи та низки нещодавно ухвалених законів учасники поставили, зокрема, такі питання: «Навіщо в новому законодавстві передбачається збереження місцевих державних  адміністрацій, якщо утворюватимуться виконкоми районих та обласних рад? Хіба вони не дублюватимуть один одного? Чому у територіальних громад забрали податок на доходи фізичних осіб? Чи існують якісь вимірні критерії для утворення об`єднаних територіальних громад? Яким чином здійснюватиметься їхнє бюджетування? Чергові місцеві вибори відбуватимуться на новій територіальній основі чи на чинній? Яку зарплату отримуватиме староста? Чи виділятимуться кошти на ремонт сільських доріг? Яка доля чекає на бюджетні заклади (освіти, культури, охорони здоров`я), що діють на теренах нинішніх територіальних громад?».

Заняття проводили директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Час оприлюднення: 11 березня 2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052