Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

Тематичний короткотерміновий семінар з питань сталого розвитку територій проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для голів територіальних громад Чернігівщини з 17 по 19 березня 2015 р. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Під час семінару розглядатимуться засади децентралізації влади в Україні (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); перспективи та можливості розвитку сільських територій; проект Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року.

Очільники територіальних громад дізнаються про інновації в самоврядуванні (критерії інноваційності проекту, Програма Територіального співробітництва країн Східного партнерства); ознайомляться з презентацією території як одним з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; розвитком ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями та досвідом розробки та управління проектами в територіальній громаді (проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування, заміна газового котла на твердопаливний»).

На практичних заняттях учасники семінару опановуватимуть засади проектного менеджменту, тобто планування проекту, формування його бюджету та кошторису видатків. Окрім цього, вони звернуть увагу на типові недоліки проектних пропозицій; дізнаються про управління ризиками, оцінювання успішності та моніторинг реалізації проектів.

Час оприлюднення: 17 березня 2015 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052