«Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи»

За програмою тематичного короткотермінового семінару Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводить традиційне навчання студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, які виявили бажання працювати в місцевих органах влади. Зі вступним словом до учасників програми звернувся директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж двох тижнів з 23 березня по 3 квітня молоді люди ознайомляться з системою навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; застосуванням права в державному управлінні, стилем, формами та методами роботи органу виконавчої влади; нормативно-правовим забезпеченням діяльності органів місцевого самоврядування. Студенти розглядатимуть положення законодавства України про державну службу; антикорупційного законодавства; основні аспекти ЗУ «Про очищення влади», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про безоплатну правову допомогу».

Учасники семінару ознайомляться з сучасним станом та тенденціями розвитку політичної системи України; основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; реалізацією державної політики у сфері зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності на регіональному рівні; положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС; проектом Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року.

Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування розповідатимуть про організаційне забезпечення діяльності місцевих рад; практику діяльності районних державних адміністрацій та районних рад; контроль за виконанням документів особливості роботи органів Державного реєстру виборців; секретну та оборонну роботу місцевих органів влади; роботу органів влади зі зверненнями громадян; застосування інформаційних технологій в роботі органів влади, впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії. Також увага звертатиметься на гендерні аспекти державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; етику державного службовця та посадової особи органів місцевого самоврядування; лідерство як соціально-психологічний феномен.

В рамках навчання студенти пройдуть стажування в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань державного будiвництва, регіональної полiтики та мiсцевого самоврядування з питань науки і освіти; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва та будуть зараховані до кадрового резерву на посади в органи місцевої влади.

Час оприлюднення: 23 березня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052