Зустріч студентства Чернігівщини з головою обласної ради Миколою Звєрєвим

відбулася 26 березня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в рамках «круглого столу» на тему «Європейський шлях розвитку України: реформа системи місцевого самоврядування».

Участь у заході взяли студенти випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, що проходять навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи»

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради наголосив на важливості участі молоді у виробленні державної політики. За його словами, для того, щоб стати успішним і конкурентоспроможним на державній службі, в органах місцевого самоврядування необхідно мати базову освіту, прагнення до постійного саморозвитку, знання іноземної мови та бути перспективним в Європейському вимірі, адже Україна обрала проєвропейський шлях розвитку.

Микола Звєрєв підкреслив, що він – прихильник децентралізації влади, хоча вона не ідеальна, але успішна модель розвитку територій. Основна ж мета – зробити Чернігівську область успішною, оскільки це унікальний регіон з високим ресурсним, кадровим та інтелектуальним потенціалом.

«Державне управління повинне бути ефективним. Нинішня його система не відповідає людським цінностям. Її айсберг – це тотальна корупція. Має будуватися нова система народовладдя, яка б створювала такі умови, в яких людина почуватиметься успішною», – наголосив очільник обласної представницької влади.

На завершення свого виступу Микола Звєрєв закликав випускників вузів самим будувати власне життя, вміти планувати своє майбутнє, щоб бути готовим до його викликів. І при цьому дотримуватися та ніколи не відступати від трьох основних принципів – професіоналізму, порядності і віри.

Час оприлюднення: 27 березня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

Ділове українське мовлення у сфері державного управління

За програмою постійно діючого семінару Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 26 березня проведено чергове навчання з питань ділового мовлення. Участь у заході взяли спеціалісти апарату, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради.

Слухачі звернули увагу на граматичну парадигму самостійних та службових частин мови в ділових паперах; ознайомилися з практичними аспектами реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та комунікативну компетентність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 26 березня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052