Порядок формування, обліку, зберігання та використання Національного архівного фонду в архівних установах області

Тематичний короткотерміновий семінар для начальників архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 31 березня 2015 р. Участь у відкритті заходу взяли заступник директора Державного архіву Чернігівської області Наталія Лобанова та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Учасники семінару дізнаються ознайомляться з організацією формування Національного архівного фонду, комплектування архіву, фондування та напрямками взаємодії з джерелами формування Національного архівного фонду; організацією роботи архівних відділів (планування та звітність); обліком документів та забезпеченням умов їх оптимального зберігання в архіві.

Слухачі отримають інформацію про систему довідкового апарату архіву, засади тематичної розробки фондів та ведення систематичного каталогу; дізнаються про організацію роботи з документами особового походження, створення архівних колекцій; порядок виконання архівними установами запитів юридичних та фізичних осіб на підставі архівних документів, оформлення архівних довідок (копій, витягів) та форми використання відомостей, що містяться в архівних документах. Наостанок фахівці ознайомляться з організацією «Днів відкритих дверей», проведення виставок, презентацій, лекцій, уроків для школярів та екскурсій.

Час оприлюднення: 31 березня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052