Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

Таку назву має тематичний короткотерміновий семінар для голів територіальних громад Чернігівщини, що проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 7 по 9 квітня 2015 р.

Керівники територіальних громад дізнаються про перспективи та можливості розвитку сільських територій; ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; ознайомляться з критеріями інноваційності проектів, програмою Територіального співробітництва країн Східного партнерства та досвідом розробки, управління проектами в територіальній громаді (проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування, заміна газового котла на твердопаливний»).

На практичних заняттях учасники семінару отримають рекомендації та поради щодо подання заявок на грант та опановуватимуть засади проектного менеджменту, що включає планування проекту, формування його бюджету та кошторису видатків. Голови територіальних громад звернуть увагу на типові недоліки проектних пропозицій та розглянуть підходи до управління ризиками, оцінювання успішності та моніторингу реалізації проектів.

Час оприлюднення: 7 квітня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052