Місто Прилуки як центр об`єднаної територіальної громади

Семінар в Прилуках «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» став двадцять третім із серії подібних навчальних заходів, що проводяться в області, починаючи з січня поточного року. В ньому взяли участь депутати Прилуцької міської ради, працівники виконкому, заняття відкрив міський голова Дмитро Барнаш.

Розглядався перебіг територіальної реформи в Україні, проблеми, які вона має вирішити, вже ухвалені рішення та такі, що обговорюються. Зокрема, йшлося про принципові відмінності між нинішніми територіальними громадами та об`єднаними, існуючими районами та тими що плануються – стосовно обсягів їхніх повановажень та фінансового забезпечення. Прилуччани, зокрема, поставили такі питання: «Чи місто Прилуки об`єднуватметься з навколишніми селами, чи існуватиме як тепер – окремо?», «Скільки буде районів в області та чому?», «Хто розпоряджатиметься землею в межах об`єднаної територіальної громади?», «Може відкласти реформу до кращих часів?», «Чому так швидко треба подавати пропозиції до перспективного плану?», «В чому добровільність об`єднання?», «Чому для міст обласного значення зменшили відсоток податку на доходи фізичних осіб?», «Який сенс в об`єднанні територіальних громад, якщо коштів все одно більше не стане?», «Що буде з існуючою мережею бюжетних закладів?», «Хто обиратиме майбутнього голову та депутатів об`єднаної територіальної громади?», «Скільки посадових осіб працюватиме в майбутньому виконкомі територіальної громади? Чи існують якісь нормативи?».

Заняття проводили директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та керівник Офісу реформ у Чернігівській області Ярослав Жиденко.

 

Час оприлюднення: 15 травня 2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт.тел.: (0462) 676-052