Професійна програма підвищення кваліфікації

Навчання новопризначених спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, виконкомів міст обласного та районного значення триває в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 18 по 22 травня 2015 р. (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування ознайомляться із засадами децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); положеннями сучасного антикорупційного законодавства; основними завданнями та організацією роботи з документами в органах виконавчої влади; засадами виконавчої дисципліни та контролю у чинному законодавстві, організацією контролю в органах влади.

Учасники навчання дізнаються про засади енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії (застосування європейського досвіду в Україні), особливості ЗУ «Про правила етичної поведінки»; засади гендерної політики в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, соціальні аспекти запобігання торгівлі людьми та роль держави та її провідних інституцій у забезпеченні охорони дитинства.

Програмою навчання передбачено висвітлення аспектів комунікативної компетентності державного службовця, мотиваційної складової його діяльності; системи і системного мислення у розв’язанні проблем. Під час практичних занять слухачі вдосконалюватимуть свої знання щодо усного та писемного ділового мовлення та роботи з електронними таблицями Microsoft Excel; дізнаються про можливості застосування нових медіа у роботі службовців органів місцевої влади.

В рамках навчання відбудеться також низка тематичних зустрічей, присвячених Дню пам’яті жертв політичних репресій 1937 – 1938 рр., діяльності Українських Січових Стрільців та 100-річчю з дня перемоги на горі Маківка.

Час оприлюднення: 19 травня 2015 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052