Впровадження корекційних програм для осіб, які вчинили насильство в сім’ї

Тематичний семінар щодо попередження насильства в сім’ї проходив у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 21 по 22 травня 2015 р. Участь у заході взяли спеціалісти структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук та Новгород-Сіверського. З вступним словом до учасників заходу звернувся заступник начальника Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Григор’єв.

Спеціалісти ознайомилися з пріоритетними напрямами діяльності та нормативно-правовим врегулюванням щодо реалізації державної політики з попередження домашнього насильства; механізмами взаємодії між структурними підрозділами, відповідальними за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службами у справах дітей та правоохоронними органами при здійсненні заходів із попередження домашнього насильства. При цьому увага зверталася на масштаби явища домашнього насильства, його причини та наслідки та пріоритетні напрями діяльності; нормативно-правове врегулювання щодо реалізації державної політики з попередження домашнього насильства.

Під час семінару висвітлювалися особливості корекційної програми, організації її проведення та проходження особами, які вчиняють насильство в сім’ї; окреслювався досвід впровадження корекційних програм в Україні. В рамках навчання відбулася серія практичних занять, присвячених основним принципам та правилам роботи з людьми, які потерпають від домашнього насильства.

Час оприлюднення: 22 травня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

За програмою тематичного короткотермінового семінару «Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до права ЄС та положень Угоди про асоціацію» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів пройшло навчання головних бухгалтерів виконавчих апаратів районних рад (19-20 травня), управлінь та відділів облдержадміністрації (20 травня) та апаратів райдержадміністрацій (21-22 травня).

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів головні бухгалтери звернули увагу на особливості складання та перевірки достовірності звітності за місяць, квартал в місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; особливості справляння єдиного соціального внеску (з урахуванням змін до ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року № 2464) та аспекти детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Учасники навчання ознайомилися з положеннями нового антикорупційного законодавства; отримали поради щодо оформлення юридичних та фінансових зобов’язань; планування та використання коштів бюджетів органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

 

Час оприлюднення: 22 травня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт.тел.: (0462) 676-052