Сталий розвиток територіальної громади: управлінські аспекти

Тематичний короткотерміновий семінар з питань реформування територіальної організації влади та розвитку територіальних громад проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 10 по 12 червня 2015 р. Участь у заході беруть міські та селищні голови Чернігівської області.

В рамках семінару 10 червня відбулася зустріч за «круглим столом» щодо актуальних питань децентралізації в умовах конституційної реформи. Управлінські, юридичні та економічні аспекти формування нової територіальної організації висвітлювали представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лідія Євтушенко, головний консультант відділу моніторингу законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України, доктор юридичних наук Крістіна Приходько; начальник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, магістр права Юрій Власенко; консультант з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, кандидат економічних наук Юрій Вдовенко; та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

11 червня проводитиметься відео-зустріч, під час якої представник команди якості пошуку Goоgle Андрій Ліпатцев розповість про можливості сервісів Goоgle для роботі посадової особи місцевого самоврядування («Відкритий уряд»: погляд зсередини пошукової системи).

Очільники місцевого самоврядування дізнаються про те, що слід робити для розвитку сільської місцевості в умовах виконання Угоди про асоціацію з ЄС; звернуть увагу на правові та практичні аспекти формування проекту перспективного плану формування територій спроможних територіальних громад. В цьому контексті вони ознайомляться також з Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства та досвідом реалізації проектів громадськості у співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Під час наступних зустрічей міські та селищні голови розглянуть особливості фінансування територіальних громад після їх об’єднання; зміни в земельному законодавстві; організацію електронного урядування у територіальних громадах; загальні засади протидії інформаційній агресії та побудови комунікацій з громадськістю в умовах інформаційної війни та практичні аспекти реалізації законодавства України про декомунізацію.

Час оприлюднення: 10 червня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Організація роботи центрів надання адміністративних послуг

Тематичний короткотерміновий семінар для адміністраторів та працівників центрів надання адміністративних послуг проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 10 по 11 червня 2015 р. Участь у відкритті взяв начальник відділу розвитку підприємництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Роман Голомозик.

Представники ЦНАП ознайомляться з нормативно-правовим забезпеченням діяльності центрів надання адміністративних послуг; змінами та новаціями в застосуванні Закону України «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг.

Програмою семінару передбачено розгляд питань спрощення порядку надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; особливостей процедури надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації прав на нерухомість; надання відомостей з Державного земельного кадастру в Центрах надання адміністративних послуг та надання послуг управлінням державної міграційної служби України через Центр надання адміністративних послуг. Окрім цього, учасники семінару ознайомляться з досвідом організації надання послуг з видачі документів дозвільного характеру через Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова.

Час оприлюднення: 10 червня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052