Вплив Угоди про асоціацію на дрібних сільгоспвиробників обговорювали в Новгороді-Сіверському

Виїзний семінар-тренінг «Очікуваний вплив асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий комплекс Чернігівської області» 4 вересня 2015 року було проведено в приміщенні Новгород-Сіверської райдержадміністрації.

У семінарі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко та заступник голови районної ради Олександр Могильний.

Учасники семінару: власники фермерських господарств, домогосподарств, посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці змогли поспілкуватися з приводу існуючих викликів та загроз для розвитку сільського господарства Новгород-Сіверського району, пошуку шляхів його модернізації, використання наданих Угодою про асоціацію з ЄС можливостей.

Найбільш дискусійним стало питання перспектив розвитку сільського господарства в Україні, зокрема, щодо існування молочної галузі.

Під час заходу було зроблено наголос і на важливості активізації власних ініціатив щодо розвитку дрібного підприємництва, кооперації, органічного землеробства, сільського туризму тощо.

Проводили семінар-тренінг Селінний Михайло – завідувач кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук, Сич Ганна – заступник начальника управління харчової та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Час оприлюднення: 7 липня  2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052