Місцеві ініціативи в територіальних громадах Чернігівщини

Ремонт дороги силами жителів громади, створення пожежної команди, відродження хору, будівництво дитячого майданчика, створення історико-меморіального комплексу одного корабля – ці та інші ініціативи були представлені головами територіальних громад, що беруть участь у проекті «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських та селищних громадах Чернігівської області». Черговий семінар в рамках цього проекту проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 28 по 29 липня 2015 р. Мета навчання – підготовка до конкурсу місцевих ініціатив, що відбудеться у вересні цього року.

Впродовж двох днів очільники сільських та селищних громад Чернігівщини презентують та обговорюють доопрацьовані проекти впровадження місцевих ініціатив, розробляють критерії оцінювання місцевих ініціатив, визначають форми презентацій на конкурс,  обговорюють труднощі і проблеми, що виникали під час підготовки і реалізації місцевих ініціатив, способи та засоби за допомогою яких вони долалися.

Проводить завершальний семінар референт фонду Ганса Зайделя Юрген Вальхсхьофер.

В роботі семінару бере участь Даніель Зайберлінг – керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії. 28 липня 2015 р. відбулася зустріч пана Зайберлінга з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем та головою обласної ради Миколою Звєрєвим, під час яких обговорювалися стан та перспективи розвитку співробітництва між органами державної влади та місцевого самоврядування Чернігівської області й Фонду.

Час оприлюднення: 28 липня 2015 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052