Практичні аспекти реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу»

23 липня Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів чергове заняття в рамках постійно діючого тематичного короткотермінового семінару «Державна служба: правові та соціально-психологічні аспекти» для керівників та спеціалістів Головного управління ДФС у Чернігівській області.

Роз’яснення стосовно реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу» надавала Ірина Протченко – начальник Центру безоплатної правової допомоги.

 

Час оприлюднення: 23 липня 2015 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Місцеві ініціативи в територіальних громадах Чернігівщини

Ремонт дороги силами жителів громади, створення пожежної команди, відродження хору, будівництво дитячого майданчика, створення історико-меморіального комплексу одного корабля – ці та інші ініціативи були представлені головами територіальних громад, що беруть участь у проекті «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських та селищних громадах Чернігівської області». Черговий семінар в рамках цього проекту проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 28 по 29 липня 2015 р. Мета навчання – підготовка до конкурсу місцевих ініціатив, що відбудеться у вересні цього року.

Впродовж двох днів очільники сільських та селищних громад Чернігівщини презентують та обговорюють доопрацьовані проекти впровадження місцевих ініціатив, розробляють критерії оцінювання місцевих ініціатив, визначають форми презентацій на конкурс,  обговорюють труднощі і проблеми, що виникали під час підготовки і реалізації місцевих ініціатив, способи та засоби за допомогою яких вони долалися.

Проводить завершальний семінар референт фонду Ганса Зайделя Юрген Вальхсхьофер.

В роботі семінару бере участь Даніель Зайберлінг – керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії. 28 липня 2015 р. відбулася зустріч пана Зайберлінга з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем та головою обласної ради Миколою Звєрєвим, під час яких обговорювалися стан та перспективи розвитку співробітництва між органами державної влади та місцевого самоврядування Чернігівської області й Фонду.

Час оприлюднення: 28 липня 2015 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Вплив Угоди про асоціацію на дрібних сільгоспвиробників обговорювали в Новгороді-Сіверському

Виїзний семінар-тренінг «Очікуваний вплив асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий комплекс Чернігівської області» 4 вересня 2015 року було проведено в приміщенні Новгород-Сіверської райдержадміністрації.

У семінарі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко та заступник голови районної ради Олександр Могильний.

Учасники семінару: власники фермерських господарств, домогосподарств, посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці змогли поспілкуватися з приводу існуючих викликів та загроз для розвитку сільського господарства Новгород-Сіверського району, пошуку шляхів його модернізації, використання наданих Угодою про асоціацію з ЄС можливостей.

Найбільш дискусійним стало питання перспектив розвитку сільського господарства в Україні, зокрема, щодо існування молочної галузі.

Під час заходу було зроблено наголос і на важливості активізації власних ініціатив щодо розвитку дрібного підприємництва, кооперації, органічного землеробства, сільського туризму тощо.

Проводили семінар-тренінг Селінний Михайло – завідувач кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук, Сич Ганна – заступник начальника управління харчової та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Час оприлюднення: 7 липня  2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Семінар-тренінг для дрібних сільгоспвиробників в Бахмачі

Виїзний семінар-тренінг «Очікуваний вплив асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий комплекс Чернігівської області» 2 липня 2015 року було проведено в приміщенні Бахмацької райдержадміністрації.

Його учасники, а це власники фермерських господарств, домогосподарств, посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці змогли поспілкуватися з приводу існуючих викликів та загроз для розвитку сільського господарства Бахмацького району, пошуку шляхів його модернізації, використання наданих Угодою про асоціацію з ЄС можливостей.

Під час семінару наголошувалося на важливості подолання пасивно-вичікувальної позиції, активізації власних ініціатив щодо розвитку дрібного підприємництва, кооперації, органічного землеробства, сільського туризму, заняття перспективними видами рослинництва та тваринництва тощо.

Проводили семінар-тренінг Селінний Михайло – завідувач кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук, Олексенко Римма – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Час оприлюднення: 3 липня 2015 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052