Професійна програма підвищення кваліфікації

Навчання бухгалтерів сільських, селищних рад, новопризначених спеціалістів виконавчих апаратів обласної, районних рад та виконкомів (міст обласного та районного значення) селищних рад розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 7 вересня 2015 р. (2 сесія).

Впродовж тижневого навчання слухачі ознайомляться із засадами нового антикорупційного законодавства, положеннями ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; дізнаються про перспективи розвитку сільських територій та, зокрема, які можливості щодо цього відкриває Угода про асоціацію з ЄС. Також висвітлюватимуться основні засади децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні) та особливості застосування Закону України «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг.

Новопризначені спеціалісти звернуть увагу на загальні засади протидії інформаційній агресії та побудови комунікацій з громадськістю в умовах інформаційної війни; процес впровадження IT-менеджменту в умовах модернізації державної служби; тайм-менеджмент як технологію організації робочого часу державного службовця.

Бухгалтери дізнаються про останні зміни у законодавстві України щодо бухгалтерського обліку; справляння єдиного соціального внеску та подання звітності; ведення погосподарського обліку в сільських та селищних радах та отримають практичні поради щодо оформлення юридичних та фінансових зобов’язань.

Водночас в Центрі відбудеться  серія тематичних зустрічей, присвячених 70-ій річниці Другої світової війни (український вимір) та родині Лизогубів в історії України та Чернігівщини. Останній захід проводиться в рамках відзначення 300-річчя освячення Катерининської церкви в м. Чернігові.

Програмами навчання передбачено проведення низки тренінгів, тематика яких стосуватиметься формування громадянських компетентностей у державних службовців та інструментів мобілізації місцевих ресурсів з врахуванням гендерного компоненту.

Під час практичних занять слухачі вдосконалюватимуть свої знання щодо роботи з електронними таблицями Місrosoft Ехсеl та користування пошуковими системами мережі Internet. По завершенню навчання вони пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 7 вересня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052