Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України

Постійно діючий тематичний семінар для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами виконавчих апаратів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад проходить в Центрі кваліфікації кадрів з 8 по 10 вересня 2015 р.

Програмою семінару запланована серія тематичних зустрічей, присвячених питанням кадрового забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; проведення місцевих виборів та виборчих технології; застосування Закону України «Про місцеві вибори» та роль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування під час місцевих виборів; реалізації законодавства України про декомунізацію.

Учасники навчання ознайомляться з положеннями законопроекту «Про державну службу»; системою електронних закупівель в Україні; питаннями щодо місцевих бюджетів в контексті реформи бюджетного процесу в умовах децентралізації влади та забезпечення органами влади взаємодії з громадськістю.

Також керівники апаратів братимуть участь у серії «круглих столів», під час яких обговорюватимуться організаційні аспекти реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»; зміни до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики та досвід співробітництва територіальних громад у рамках міжнародного пілотного проекту по співробітництву територіальних громад, який реалізується в Україні в 2015 – 2016 роках при фінансовій підтримці Європейського Союзу, Організації об’єднаних націй (Проект ЄС/ПРООН – місцевий розвиток орієнтований на громаду – 3) та Державного Фонду Регіонального розвитку України та інших проектів.

Час оприлюднення: 9 вересня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Розпочато реалізацію проекту «Діалог щодо дій дрібних сільгоспвиробників в умовах асоціації з ЄС»

Реалізацію проекту «Діалог щодо дій дрібних сільгоспвиробників в умовах асоціації з ЄС» розпочато Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки МФ «Відродження».

В рамках проекту планується проведення серії «круглих столів» та підготовка відеоролика «Угода про асоціацію з ЄС: поради для дрібних сільгоспвиробників» в малих містах та селищах Полтавської, Кіровоградської, Чернівецької областей.

Тематика заходів стосуватиметься існуючих викликів та загроз для розвитку сільського господарства України, пошуку шляхів його модернізації, використання можливостей, наданих Угодою про асоціацію з ЄС, активізації місцевих ініціатив щодо розвитку дрібного підприємництва, кооперації, перспективних видів рослинництва та тваринництва, органічного землеробства, сільського туризму тощо.

«Круглі столи» будуть орієнтовані на представників фермерських та особистих селянських господарств, малого бізнесу, кооперативів, керівників органів місцевого самоврядування.

8 вересня 2015 року учасниками проекту (окрім Чернігова – Кіровоград, Полтава та Чернівці) проведено веб-конференцію, під час якої обговорено питання щодо строків та послідовності проведення «круглих столів»; переліку орієнтовних питань з урахуванням особливостей аграрного сектору кожного регіону.