3 вересня 2015 року на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулась чергова експертна зустріч в режимі он-лайн з представниками Кабінету міністрів України. Експерти та представники Міністерства культури України  обговорювали пріоритети урядової політики стосовно бібліотечної справи в Україні. В режимі веб-зв’язку представники бібліотек міста Чернігова та громадськості мали можливість поспілкуватися з заступником міністра культури України – Карандаєвим Ростиславом Володимировичем, начальником Управління соціокультурного розвитку регіонів – Нікіфоренко Ларисою Степанівною. Окрім Чернігова, в обговоренні взяли участь представники бібліотек міст Києва, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова. Експертами зустрічі також виступали представники Української бібліотечної асоціації.

Під час зустрічі йшлося про загальний стан бібліотечної справи в Україні, труднощах, які пов’язані з недостатнім фінансуванням, застарілістю обладнання бібліотек. Особливо наголошувалося на необхідності реформування та оптимізації діяльності бібліотек як центрів формування інформаційного ресурсу нації.  Експерти зазначили, що в умовах інтеграції України до європейського інформаційного простору ресурси і послуги бібліотек набувають статусу стратегічних, оскільки безпосередньо впливають на рівень соціально-економічного розвитку, інформаційної безпеки держави та сприяють розбудові демократичного громадянського суспільства.

У подальшому обговоренні мова йшла про проект Плану (Стратегії) якісних змін бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України (до 2020 року), який би передбачав: рівний доступ до інформації, механізм оптимізації бібліотек, нові моделі обслуговування.

Час оприлюднення: 3 вересня 2015 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052