Перспективи та виклики для вітчизняного агарного сектору в умовах асоціації з ЄС обговорювали у Варві

Виїзний семінар-тренінг «Очікуваний вплив асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий комплекс Чернігівської області» проходив у приміщенні Варвинської райдержадміністрації 25 вересня 2015 року.

Учасники семінару: посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці та інші представники Варвинщини мали змогу поспілкуватися з приводу можливостей, які відкриває Угода про асоціацію з ЄС для розвитку сільського господарства в Україні, пов’язані з цим перспективи та виклики для дрібних сільгоспвиробників та отримати практичні поради щодо реалізації власних ініціатив, дій місцевої влади у розвитку села, розвитку дрібного підприємництва, кооперації, органічного землеробства, сільського туризму, заняття перспективними видами рослинництва, тваринництва тощо.

Під час заходу було зроблено наголос на активізації саме власних ініціатив, пошуку нових форм господарювання та зайнятості в сільській місцевості.

Проводили семінар-тренінг Михайло Селінний – завідувач кафедри природокористування та техногенної безпеки Навчально-наукового інституту управління та адміністрування Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук та  Олена Ячна – начальник відділу розвитку сільських територій, функціонування аграрного ринку та інвестицій Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Час оприлюднення: 25 вересня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Засади та основні напрями реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Тематичний короткотерміновий семінар для керуючих справами виконавчих апаратів районних рад, начальників організаційних відділів районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського, Прилук, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, працівників апарату обласної ради проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 25 вересня 2015 р.

Представники місцевого самоврядування мали нагоду поспілкуватися з керуючим справами виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Сергієм Фесенком щодо особливостей роботи виконавчих апаратів місцевих рад в умовах реалізації адміністративної реформи. Учасники семінару взяли участь у серії «круглих столів», під час розглядалися зміни до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики) та організаційні аспекти реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Час оприлюднення: 25 вересня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Завершилося навчання з англійської мови…

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови за напрямом 6.020303 «Філологія» закінчилося 25 вересня 2015 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Його учасники – спеціалісти апарату, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці впродовж двох сесій (19 – 30 січня та 14-25 вересня) мали змогу вивчати англійську мову, опрацьовуючи такі теми, як: європейська інтеграція України, підтримка впровадження Угоди про Асоціацію; державна допомога (захист від конкуренції) як один із пріоритетних напрямків європейської інтеграції; міграційна політика як один із пріоритетних напрямків європейської інтеграції; сільське господарство та економічний розвиток країн ЄС та України. По завершенню навчання слухачі пройшли тестування та отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 25 вересня 2015 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052