Голови територіальних громад Чернігівщини на Прикарпатті

Яке відношення може мати цементний завод до місцевих ініціатив? Виявляється може, якщо його керівництво пов`язує своє життя, а ще реєстрацію юридичної особи виробництва з територіальною громадою. Остання ж робить все від неї залежне, аби підприємство встояло за несприятливих зовнішніх обставин та провело капітальну реконструкцію. Йдеться про товариство «Івано-франківськцемент», яке 29 вересня відвідала делегація у складі дванадцяти голів територіальних громад Чернігівщини. Перебувають вони на Прикарпатті три дні, до 1 жовтня включно, в рамках реалізації проекту фонду Ганса Зайделя з розвитку місцевих ініціатив та співробітництва Центрів перепідготовки й підвищення кваліфікації кадрів.

На відкритті виїзного семінару селищні та сільські голови зустрілися з першим заступником голови обласної ради Олександром Левицьким, представниками облдержадмністрації, Асоціації молодих сільських та селищних голів, профспілки держслужбовців. Під час зустрічі наголошувалося на важливості такого роду обмінів для забезпечення єдності держави на базовому рівні, вирішення проблемних питань, пов`язаних із реформуванням територіального устрою, розвитку професійних якостей. Зазначалося – реформа місцевої влади, що проводиться, неможлива без належного фінансового забезпечення та створення успішних прикладів, але лише грошима питання не вичерпується, адже існує людська складова.

Того ж дня голови територіальних громад Чернігівщини спілкувалися за «круглим столом» зі своїми колегами з Прикарпаття на предмет реалізації обласного конкурсу проектів місцевого самоврядування, який щорічно проводить обласна рада, місцевих інціатив із розвитку територій та міжмуніципального співробітництва, зокрема, міжрегіонального, а потім відвідали село Ямниця Тисменівськьго раойну. Там знайомилися з реконструкцією місцевої школи, що стала можливою завдяки співробітництву районної та сільської рад, а саме – фінансуванню останньої, завітали до дитячого садочку, а також подивилися на результат однієї з краєзнавчих ініціатив – відновлення частини німецького цвинтаря часів Першої світової війни.

У наступні дні чернігівці відвідають територіальні громади Яремчанської міської ради, Коломийського та Калуського районів. Увага концентруватиметься на розвитку сільського та патріотичного туризму, народного мистецтва, культури відпочинку, просуванні історико-культурної спадщини як місцевих брендів.

Час оприлюднення: 30 вересня 2015 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт.тел.: (0462) 676-052