«Допризовна підготовка і військово-патрітичне виховання дітей та молоді»

Чергова експертна зустріч в режимі он-лайн з представниками Кабінету міністрів України відбулася 8 жовтня 2015 р. Експерти та фахівці Секретаріату Кабміну обговорювали план дій із впровадження концепції молодіжної політики військово-патріотичного виховання дітей та молоді у 2016-2020 роках. За допомогою веб-зв’язку до участі в зустрічі мали нагоду долучитися представники обласних державних адміністрацій, громадських організацій Чернігова (на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів), Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова.

Під час зустрічі йшлося про законодавчу базу в сфері патріотичного виховання молоді, впровадження цільових програм як на регіональному так і загальнодержавному рівнях, які б сприяли формуванню необхідного рівня військової підготовки та патріотичної свідомості у молоді. Особлива увага наголошувалась на вирішенні проблем пов’язаних з матеріально-технічною базою навчальних закладів. Також обговорювалося питання вдосконалення програм шкільних курсів допризовної військової підготовки, створення в школах приміщень для зберігання учбової зброї, а також забезпечення проведення військових зборів.

У подальшій дискусії експерти нагадали про необхідність збереження призову на строкову службу, так як поки що важко говорити про створення повністю контрактної армії в Україні.

Час оприлюднення: 8 жовтня 2015 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052