«Обговорення Концепції реформування аграрної науки на основі інноваційної моделі»

Про розробку та впровадження нової Концепції реформування аграрної науки на основі інноваційної моделі йшлося під час експертної зустрічі з представниками Міністерства інформаційної політики України, що відбулася 15 жовтня 2015 р. В режимі веб-зв’язку на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів представники Чернігівської ОДА та громадськості мали можливість поспілкуватися з заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Володимиром Лапою. Окрім Чернігова, в обговоренні взяли участь представники обласних адміністрацій та громадських об’єднань з Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова.

Під час зустрічі мова велась про роботу експертної ради при Міністерстві аграрної політики та продовольства, яка пропонує шляхи реформування аграрної науки в Україні, а саме удосконалення системи управління аграрною наукою та підходів до формування пріоритетних напрямів досліджень та їх фінансування, що сприятиме  підвищенню інноваційного потенціалу аграрної науки, переходу до фінансування науково-технічних розробок переважно за результатами проведення відкритих конкурсів інноваційних проектів, поліпшенню взаємодії між науковими установами та агробізнесом, іншими зацікавленими сторонами

У подальшій дискусії представників регіонів цікавили питання оптимізації структури аграрної науки та чисельності працівників наукових установ, оновлення змісту наукових досліджень і розробок з урахуванням забезпечення продовольчої і економічної безпеки держави та сталого аграрного виробництва, фінансування прикладних досліджень приватними структурами, оновлення матеріально-технічної бази наукових установ.

Учасники зустрічі погодилися в необхідності удосконалення інструментів державної підтримки інноваційної діяльності у аграрній галузі, а також в оптимізації видатків з державного бюджету на аграрну науку та забезпечення їх ефективного використання.

Соціальний супровід сімей опікунів, піклувальників, соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Тематичний короткотерміновий семінар для спеціалістів районних та міських Чернігова, Ніжина, Прилук центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проходить в Центрі перепідготовки та підвищення 15-16 жовтня 2015 р. У відкритті заходу взяли участь директор Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот та заступник директора Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт. У своїх виступах вони охарактеризували наявний стан, проблеми та перспективи розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Учасники семінару розглянуть актуальні аспекти діяльності служб у справах дітей, щодо функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу; нормативно-правове регулювання питань захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Під час практичних занять та тренінгів фахівці служб опрацьовуватимуть особливості роботи соціальних працівників з дітьми підліткового віку; підходи до налагодження спілкування з дитиною (покарання «за» і «проти») та шукатимуть шляхи підвищення ефективності здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Також в рамках зазначеного навчання відбудеться тематична зустріч «Застосування новел антикорупційного законодавства як необхідний чинник до зростання доброчесності», яку проведе Сергій Гула – аналітик Transparency International Україна, член Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України, адвокат.

Час оприлюднення: 15 жовтня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052