ІV «РОЗУМОВСЬКІ ЗУСТРІЧІ» В ЧЕРНІГОВІ

Децентралізація державної влади, процес об’єднання територіальних громад, реформування системи виконавчої влади в Україні та відповідний досвід  зарубіжних країн обговорювалися під час міжнародної конференції «IV Розумовські зустрічі». Захід, що відбувся 3 грудня 2015 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, зібрав теоретиків та практиків в галузі державної служби, місцевого самоврядування, науковців, викладачів вишів з України та зарубіжних країн.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя, який зазначив, що прийнятий в останні два роки Україною курс на реформування системи владних інституцій та відповідні нормативні документи потребують якнайшвидшого формування кадрів нової генерації та запровадження нових підходів у роботі органів влади на загальнодержавному та регіональному рівнях.

«Від сучасних державних службовців багато в чому залежить успішність реалізації тих завдань, що сьогодні стоять перед Україною. Особливу роль в цьому відіграє управлінська еліта, здатність керівників грамотно організовувати управління, вчасно прогнозувати та реагувати на суспільні виклики. Тому сьогоднішня зустріч має спонукати до відкритого діалогу, наукового пошуку, фахових дискусій щодо напрямів удосконалення і розвитку державної служби України та реформування системи влади в Україні», – зазначив представник виконавчої влади області.

До відкриття «Розумовських зустрічей» надійшли також вітання від імені Чернігівської обласної ради та Національного агентства України з питань державної служби. Наголошувалося, що конференція збирає тих, кому небайдужі проблеми модернізації державної служби України, питання децентралізації та територіальної реформи, світового та вітчизняного досвіду державного управління, підвищення ефективності регіонального врядування та розвитку заможних і самодостатніх територіальних громад. Завдяки цьому влада отримує виняткову можливість провести фахову та прагматичну дискусію, результати якої стануть потужним важелем у реалізації вищезазначених реформ на шляху європейської інтеграції України.

Подальша робота пленарного засідання та секцій присвячувалася актуальним проблемам реформування державної служби, поточному перебігу процесів децентралізації в Україні та Чернігівській області зокрема. Слухаючи відповідні доповіді представників від Латвії, Польщі та США, учасники конференції мали нагоду порівняти їхній історичний та сучасний досвід реформування, обсяг повноважень та діяльність органів місцевого самоврядування з українськими реаліями.

Участь у заході взяли науковці, освітяни, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування міст Варшави (Польща), Гомеля (Білорусь), Москви (Росія), Риги (Латвія), Києва Чернігова, Луцька, Чернівців та ін. Вони представляють Гомельський філіал установи освіти Федерації профспілок Республіки Білорусь «Міжнародний університет «МИТСО», Центр політико-правових реформ (м. Київ), Латвійський університет, Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв, Корпус Миру в Україні та ін.

Матеріали учасників конференції увійдуть до третього номера збірника наукових праць «Розумовські зустрічі».

Час оприлюднення: 4 грудня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052