Зустріч із бургомістом

8 грудня, сільські та селищні голови, учасники проекту, що здійснюється за підтримки фонду Ганса Зайделя, зустрілися з бургомістром міста Дюнкельсбюль  Крістофером Хаммером. Він зазначив: до недавнього часу місто було недостатньо відомо як туристичне, хоча показувати є що. Але тепер зусилля місцевої влади справджуються: минулого року впливовий німецький журнал «Фокус» визнав Дюнскенбюль найпривабливішим серед історичних міст Німеччини. Тепер щорічно місто відвудають понад 200 тис. туристів (це майже в двадцять разів більше, ніж його власне населення). Для порівняння – такий же показник відвідуваності має Чернігів, але ж наше місто незрівнянно більше. Втім, наголосив бургомістр, Дюнскельбюль – не заглиблене в минуле, а цілком сучасне місто. Тут, зокрема, працюють заводи відових німецьких автовиробників.

Щодо місцевого самоврядування, то очільник міста переконаний: законодавці приймають рішення для всіх, але всі проблеми вони охопити не можуть. Тому місцева рада повинна вміти адаптовуваати загальні норми під кокретнті випадки. Отже, необхідна гнучкість, яка забезпечується самими ж мешанцями громади та постійним пошуком компромісів між різними політичними силами, що діють у місті.

Надалі з чернігівцями спілкувався міський архітектор. Він наголосив: як розвиватиметься місто – вирішують самі мешканці, а не держава. Навіть часом політики жартують – ніхто не може позбавити місто права виглядати так погано, як воно того хоче. Отже, Дюнскельбюль мусить постійно купувати земельні ділянки, аби мати можливість надалі їх продавати під планову забудову, облаштовувати інфраструктуру та місця відпочинку. Дозволи на будівництво видає місто. При цьому землі вистачає всім бажаючим, а скандалів не має.

Того ж дня голови територіальних громад Чернігівщини відвідали Будинок історії, що демонструє минуле Дюнкельсбюля, ознайомилися з діяльністю волонтерського центру для бідних та нудженних, який на волонтерських засадах збирає та перерозподіляє продукти між тими, хто цього потребує, а також оглянули спортивні споруди місцевої спортивної спілки, яка діє на базі власності міста, але за рахунок членських внесків приватних осіб.

Час оприлюднення: 8 грудня 2015 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт.тел.: (0462) 676-052

Соціально-психологічні аспекти діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування

Тематичний короткотерміновий семінар щодо соціально-психологічних аспектів діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 8 по 9 грудня 2015 р. Навчання призначене для спеціалістів апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, управління комунального майна обласної ради.

Впродовж двох днів слухачі братимуть участь у серії практичних занять та тренінгів, під час яких вони дізнаються про імідж державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування; як правильно висловлювати компліменти та критику та які маніпуляції зустрічаються у діловому спілкуванні. Слухачі ознайомляться з особливостями вербального спілкування, невербальної комунікації в діловому спілкуванні та культури ділового мовлення як інструменту кар’єрного зростання посадовця.

Учасники семінару також ознайомляться із засадами тайм-менеджменту як технології організації робочого часу; причинами та ознаками стресу у діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування; оволодіватимуть методами подолання конфліктів та профілактики професійного вигорання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 8 грудня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052