Об`єднана территоріальна громада по-німецьки

Триває освітньо-інформаційний візит делегації голів територіальних громад Придеснянського краю до Баварії. 9 грудня вона відвідала прилеглі до Дюнкельсбюля села – Сегрінген та Хоеншверц. Вони – частина об`єднаної територіальної громади з адміністративним центром у місті, що була створена у 70-ті роки минулого століття. Нині стосовно таких поселень здіснюється спеціальна програма, яка покликана ствердити рівноцінність, але не однаковість життя в селі та місті. Наші сільські та селищні голови мали можливість переконатися – відсутність власного бургоміста та ради не означає занепад сіл – насправді, ключовими важелями розвитку є інші: наявність роботи, доступність соціальних послуг, хороші дороги, заклади для дітей, добре впорядкований спортивний комплекс. Аби досгянути благополуччя не лише влада, але й місцеве населення проявляє неабияку громадянську активність – волонтерство на благо рідного поселення.

Про діяльність волонтерів йшлося й на іншому об`єкті – станції швидкої медичної допомоги. З`ясувалося, що хоча тут працюють професійні лікарі та інші фахівці, але більшість персоналу – добровольці. Це вони допомогають за кризових ситуацій, надають психологічну підтримку, зрештою, переобладнали та укомплектували рятівний медичний автомобіль – теж вони.

В Дюнскенбюлі прийнято бути соціально активним громадянином. Що це дійсно так чернігівці мали можливість переконатися ще на одному об`єкті – музеї «Кіндерцехе-Цойгхаус», який є центром фестивалю історичної реконструкції «Кіндрцехе». Тоді, в першій половині сімнадцятого століття, місто врятували діти. На згадку про це щороку Дюнкельсбюль на десять днів поринає у костюмоване театралізовано дійство, що повністю проводиться волонерами – дітьми та дорослими. В результаті, місто на тому заробляє, адже його відвідання стає цікавим та бажаним.

Час оприлюднення: 9 грудня 2015 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт.тел.: (0462) 676-052