Навчання новообраних голів територіальних громад

розпочалося в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за професійною програмою підвищення кваліфікації (напрям підготовки 1501 «Державне управління»).

Впродовж тижня (з 14 по 18 грудня 2015 р.) голови територіальних громад розглядатимуть правові засади, організаційно-кадрове забезпечення, регламент та планування роботи діяльності органів місцевого самоврядування, особливості підготовки та проведення сесій; регулювання трудових відносин в межах КЗпП України та оплати праці в органах місцевого самоврядування.

Керівники місцевого самоврядування ознайомляться зі змінами до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); процедурою об’єднання територіальних громад; положеннями сучасного антикорупційного законодавства (Закон України «Про запобігання корупції»); правовими засадами та організаційними принципами реалізації положень законодавства України про декомунізацію. Також розглядатимуться особливості реєстрації актів цивільного стану (новації щодо правового обслуговування громадян); практика застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; принципи взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в роботі із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Учасники навчання звернуть увагу на повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; основи земельного законодавства України; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері бюджету та фінансів; новації у сфері державних закупівель (електронні державні закупівлі: сутність та механізми проведення).

Голови територіальних громад дізнаються про підходи до розроблення програм економічного і соціального розвитку, цільових програм; порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Окрім цього, вони матимуть нагоду ознайомитися з досвідом роботи своїх колег та взяти участь у «круглому столі», під час якого обговорюватимуться повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді.

Час оприлюднення: 14 грудня 2015 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052