«Трансформація і модернізація мережі лікарень. Самоврядування та автономність медичних закладів»

Чергова експертна зустріч в режимі он-лайн з представниками Кабінету міністрів України відбулася 17 грудня 2015 р. Експерти та представники Міністерства охорони здоров’я України, громадськість обговорювали проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я». За допомогою веб-зв’язку до участі в зустрічі мали нагоду долучитися представники обласних державних адміністрацій, медичних закладів (на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів), Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова.

Під час зустрічі йшлося про законодавчу базу в сфері охорони здоров’я. Зокрема наголошувалося на проблемах та відсутності єдиних стандартів в галузі медичного забезпечення. Також зазначалося на необхідності створення закону прямої дії, і визначення форми власності медичних закладів.

 В свою чергу представники Міністерства охорони здоров’я окреслили план дій які передбачають реформування медичної галузі в Україні зокрема структурну реорганізація системи медичного обслуговування, створення Центру реформ в системі охорони здоров’я, максимальне залучення до його функціонування представників громадянського суспільства.

Експерти наголосили на підвищенні рівня особистої відповідальності громадян за власне здоров’я, забезпечення для них вільного вибору постачальників медичних послуг належної якості, надання для цього адресної допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення, створення бізнес-дружньої обстановки на ринку охорони здоров’я, стимулювання розвитку первинної медико-санітарної допомоги: лікарі повинні мати відповідний рівень професійних знань та досвід, отримати прозорі механізми фінансової мотивації.

Час оприлюднення: 17 грудня 2015 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052