Професійна програма підвищення кваліфікації

Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Зі вступним словом до слухачів звернувся директор Центру кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Під час першої сесії, що проходить з 25 по 29 січня, розглядатимуться правові засади діяльності органів місцевого самоврядування; зміни до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); повноваження сільських та селищних рад в системі органів місцевого самоврядування; постійних та інших комісій місцевих рад, депутатів місцевих рад; основні аспекти антикорупційного законодавства (ЗУ «Про запобігання корупції») та практичне застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні».

Секретарі дізнаються про останні зміни до земельного законодавства України; засади державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування;   правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства. Також йтиметься про повноваження виконавчих комітетів сільських і селищних рад у сфері захисту прав дитини; попередження торгівлі людьми у місцевих громадах; порядок подання звітів про працевлаштування інвалідів та стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області.

В контексті євро інтеграційної тематики слухачі ознайомляться з положеннями Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (сільськогосподарський аспект); звернуть увагу на розвиток ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Секретарі візьмуть участь у серії тренінгів та практичних занять, присвячених формуванню громадських компетентностей у посадових осіб місцевого самоврядування; медіаграмотності; культури ведення ділового листування  та захисту комп’ютерів від вірусів.

Час оприлюднення: 26 січня 2016 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052