Організація діяльності голови територіальної громади

Організація діяльності голови територіальної громадиСаме під такою назвою розпочався семінар для новобраних сільських голів Чернігівщини в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Захід, організований за підтримки Фонду Ганса Зайделя, проходить з 1 по 3 лютого 2016 р. Він є складовою навчання за професійною програмою голів територіальних громад.

«Знаєте, в Німеччині побутує думка, що новообраних керівників місцевого самоврядування впродовж перших ста днів їхньої каденції треба поберегти. Їм дають можливість адаптуватися, не критикують, дозволяють помилятися та інше. Але після цього все змінюється. Ваші сто днів спливають 2 лютого. Тому не втрачайте шанс задати питання, поділитися досягненнями та хвилюючими Вас проблемами, наголосив присутнім референт Організація діяльності голови територіальної громадиФонду, доктор, професор Юрген Вальхсхьофер. – В свою чергу, ми намагатимемося передати як позитивний, так і негативний досвід німецького самоврядування, щоб ви не повторювали наших помилок. Але ми не вказуватимемо, що і як треба робити, бо ситуація в Німеччині та Україні різна. Тому слід обрати лише ті приклади, які підходять саме для ваших громад».

На веденні спільної дискусії та відкритого обговорення за принципом «тут і зараз» наголосив директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. Від імені Чернігівської обласної ради він вручив Юргену Вальхсхьоферу грамоту за його вклад та сумлінну багаторічну працю у розвитку територіальних громад Чернігівщини.

Впродовж наступних днів, під час занять з питань самоменеджменту та тайм-менеджменту, керівники місцевого самоврядування дізнаються про складові особистої самоорганізації, як планувати свій час та робочі справи. Пан Юрген розповідатиме сільським головам і про те, як краще налагодити співпрацю з громадськими організаціями та ЗМІ.

З керівниками територіальних громад працюватимуть і вітчизняні експерти. Зокрема, вони розкажуть про організацію благоустрою населених пунктів та територій; способи енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії та охорони навколишнього середовища. Також йтиметься про розвиток сільськогосподарських територій, шляхи залучення інвестицій та побудови співробітництва з європейськими інституціями, фінансовими та донорськими організаціями. По завершенню навчання голови територіальних громад презентуватимуть свої напрацювання та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 1 лютого 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052