Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

Правові та практичні аспекти державних закупівель в УкраїніНавчання з питань проведення державних закупівель розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Перший семінар проходить з 2 по 5 лютого 2016 р. Участь у відкритті заходу взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Спеціалісти, відповідальні за проведення державних закупівель, розглянуть складові системи функціонування державних закупівель в Україні; основні положення ЗУ «Про здійснення державних закупівель»; повноваження, функції та склад комітету з конкурсних торгів; організацію, проведення відкритих та двоступеневих торгів. Наголос робитиметься й на теоретичні та практичні аспекти електронних закупівель (зокрема, система електронних державних закупівель ProZorro); проведення закупівель за рамковими угодами (укладання рамкових угод; порядок визначення генеральних замовників; перелік товарів та послуг, що можуть закуповуватися за рамковими угодами).

Слухачі опрацьовуватимуть засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); ознайомляться з новим порядком визначення предмета закупівлі для товарів і послуг, для робіт та окремих його частин. Далі висвітлюватиметься порядок оприлюднення інформації щодо закупівель (перелік документів, строки, порядок оприлюднення інформації на офіційному веб-порталі «Державні закупівлі»); проведення запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників та застосування переговорної процедури закупівлі.

Фахівці дізнаються про порядок підготовки документації конкурсних торгів; розкриття, оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів; розглянуть специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок подання звітності щодо здійснення державних закупівель; засади відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Під час практичних занять учасники семінару опрацьовуватимуть процедуру закупівлі товарів, робіт чи послуг, що включає вибір предмета закупівлі та процедури закупівлі; підготовку оголошення про проведення процедури; опрацювання порядку проведення процедури закупівлі та складання звіту про результати проведення процедури.

Час оприлюднення: 2 лютого 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052