Розпочалося навчання з англійської мови

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови (перша сесія) за напрямом 6.020303 «Філологія» проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 15 по 26 лютого 2016 р. Воно проводиться для спеціалістів апарату, управлінь та відділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці.

Навчання включає в себе серію практичних занять, під час яких держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування на матеріалах з англійської мови розглядатимуть питання, що стосуються європейської інтеграції України. Сюди відноситься: структура Європейського союзу та інституцій ЄС; специфіка державного управління; принципи належного врядування в європейському просторі та державна допомога (захист від конкуренції) як один із пріоритетних напрямків європейської інтеграції.

Учасники навчання звернуть увагу на загальні засади конкурентної політики; складові ринків та монополій, захисту від монополій; розглядатимуть поняття «антиконкурентна поведінка», «обмеження конкуренції», «види монополій», «монопольна діяльність», «монополістична конкуренція», «антимонопольна політика», «комерційне та підприємницьке право», «інтелектуальна власність», «авторське право», «патент», «торгова марка», «спільне підприємство» тощо.

Робота з граматикою англійської мови передбачатиме опрацювання форм минулого (Past, Past Perfect), теперішнього (Present), майбутнього (Future) часу та модальних дієслів (can/could/be able to, may/might, will/would, ought to, must, need etc). Держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування опановуватимуть засади ділового та повсякденного спілкування (ведення переговорів, запит про роз’яснення, відмова від пропозиції, поступка, привітання, встановлення контакту, досягнення домовленості; ведення розмов по телефону; управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень, вибачення; спілкування у відрядженні, в аеропорті, на залізничній станції, в готелі, на конференції; участь у засіданнях, ділових зустрічах, переговорах, обмін інформацією, висловлення згоди/незгоди, пропозиції).