«Реформа системи захисту інтелектуальної власності»

18 лютого у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі через відеопортал YouТube відбулась експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики на тему: «Реформа системи захисту інтелектуальної власності».

Експерти, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, громадськість обговорювали проекти законів України: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав інтелектуальної власності».

В обговоренні також взяли участь представники шести областей держави.

Зокрема, було зазначено, що на сьогодні сфера авторського права і суміжних прав  потребує удосконалення з врахуванням норм європейського законодавства відповідно до вимог Закону України „Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу”. Відповідно, з розвитком інформаційних технологій у світі та, зокрема  в Україні, відповідні положення законодавства виявилися „застарілими” і такими, що потребують удосконалення з врахуванням сучасних реалій розвитку суспільства,  та пов’язані з глобалізацією відносин, наслідком чого стало транскордонне використання об’єктів авторського права і суміжних прав. У зв’язку з цим актуальними є питання збереження національної самобутності країни, розвитку творчої діяльності в державі та культури в цілому.

Свої пропозиції та зауваження з цього приводу надавали представники громадськості Львівської, Одеської, Полтавської, Харківської областей.

Час оприлюднення: 18 лютого 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052