Зустріч з народним депутатом України

відбулася в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кадрів 25 лютого 2016 р. в рамках навчання для директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чернігівської області. З учасниками заходу спілкувався народний депутат України Олександр Черненко.

Насамперед, присутніх цікавило, як діяти далі у зв’язку з впровадженням окремих положень нового Закону України «Про державну службу». Зокрема, це втрата багатьма працівниками органів державної влади та соціальної сфери статусу державного службовця після 1 травня 2016 р. Так само гостро стоїть питання щодо права державних службовців на гідне пенсійне забезпечення, особливих тих, хто має великий стаж державної служби. Бо органи Пенсійного фонду оформлюють пенсії на загальних засадах.

Директори ЦСССДМ звернули увагу на необхідність усунути суперечності щодо статусу надаваних Центрами послуг, оскільки замовлення на них давала держава. Також вони закликали вирішити ще одну давню суперечність, яка стосується справедливого співвідношення між заробітною платою працівників соціальної сфери та розмірами державних допомог, отримуваних представниками неблагополучних категорій населення.

Відповідаючи на запитання, Олександр Черненко зазначив, що реформування державної служби покликане зробити її більш ефективною та мобільною, а тому має здійснюватися й надалі. Але, з метою усунення існуючих неузгоджень, низка положень нового законодавства наразі переглядається.

Час оприлюднення: 25 лютого 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052