Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

Тематичний короткотерміновий семінар з питань розробки та управління проектами проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів  1-3 березня 2016 р. Участь у заході беруть голови територіальних громад Чернігівської області.

Керівники місцевого самоврядування дізнаються про актуальні можливості застосування проектного підходу для розвитку сільських територій; засади транскордонного співробітництва; просування експортного потенціалу області та забезпечення розвитку ТКС. Водночас йтиметься про розвиток ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

В контексті положень Угоди про асоціацію України з ЄС обговорюватимуться загрози та виклики для українських дрібних сільгоспвиробників; дії місцевої влади у розвитку сільських територій та значення презентації території як одного з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій. Також висвітлюватимуться правові аспекти діяльності сільських рад; питання щодо фінансів органів місцевого самоврядування та особливості здійснення закупівель за бюджетні кошти.

Очільники територіальних громад ознайомляться з досвідом розробки та управління проектами в територіальній громаді (проекти «Розвиток місцевого самоврядування. Заміна газового котла на твердопаливний», «реконструкція мереж вуличного освітлення»); отримають рекомендації та поради щодо подання заявок на грант. Учасники семінару опановуватимуть засади проектного менеджменту, планування проекту, формування його бюджету та кошторису видатків. Вони звернуть увагу на критерії інноваційності проекту, типові недоліки проектних пропозицій; дізнаються про управління ризиками, оцінювання успішності та моніторинг реалізації проектів.

Час оприлюднення: 1 березня 2016 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052