Виправданий ризик

Парафіївська об`єднана територіальна громада – наочна демонстрація можливостей наближення управлінських послуг до населення, отже – мети територіальної реформи в Україні. Це виправданий ризик, що дозволить, зрештою, створити нову реальність – країну самоврядних громад, де роль держави зведеться до мінімуму. Такі думки висловлювалися під час четвертого семінару, що проводився Центром підвищення кваліфікації для об`єднаних тергромад. З його учасниками, працівниками виконкому, спілкувалися експерт офісу реформ Микола Силенко, начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Демиденко, начальник відділу управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Наталія Покідько.

Під час навчання йшлося про формування оптимальної структури виконкому, умови оплати праці їхніх працівників, управління закладами бюджетної сфери, зокрема використання державних субвенцій на освіту та охорону здоров`я. Розглядався проект постанови Кабінету Міністрів України про надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад та роз`яснювалася процедура отримання зазначених коштів. Наголошувалося на необхідності розробки стратегії розвитку громади. Також висвітлювалися зміни до тендерного законодавства, зокрема перехід на електронні закупівлі.

Друга частина семінару присвячувалася створенню та функціонуванню центрів надання адміністративних послуг. Відповідно до спільної думки для відносно невеликих громад найкращим рішенням є створення відповідного відділу або сектору виконкому. Він зможе надавати адміністративні послуги, що відповідають власним повноваженням нових громад. Інші послуги мешканці громад можуть отримувати за допомогою встановлення віддалених робочих місць адміністраторів. На завершення спілкування експерти закликали не чекати змін, а самим пропонувати їх – виходячи з власного розуміння ситуації.

Час оприлюднення: 12 березня 2016 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Про електронне врядування говорили в Ріпках

11 березня 2016 року в Ріпках, відповідно до плану-графіку Центру підвищення кваліфікації кадрів, відбувся виїзний семінар «Запровадження системи електронного врядування в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування». В навчанні взяли участь посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці органів виконавчої влади Ріпкинського району.

В рамках семінару перед посадовцями виступив начальник відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації Павло Степанов з інформацією про застосування системи електронних закупівель.

Про систему електронного документообігу та впровадження сучасних інформаційних технологій в умовах модернізації державної служби слухачам розповів начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Олександр Клименок.

Час оприлюднення: 12 березня 2016 р.

Виконавець: Болотний П.В.

конт. тел.: (0462) 676-052