Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації

Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад

Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад триває в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 14 по 18 березня 2016 р. (перша сесія). Директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко розповів присутнім про систему підвищення кваліфікації та її основні завдання.Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад

Секретарі ознайомляться з правовими засадами діяльності органів місцевого самоврядування; дізнаються про повноваження сільських та селищних рад в системі органів місцевого самоврядування; постійних та інших комісій, депутатів місцевих рад; основні аспекти антикорупційного законодавства (ЗУ «Про запобігання корупції») та практичне застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні». Вони дізнаються й про можливості розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Увага слухачів звертатиметься на останні зміни до земельного законодавства України; засади державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування; правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства. Водночас йтиметься про повноваження виконавчих комітетів сільських і селищних рад у сфері захисту прав дитини; стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області; попередження торгівлі людьми у місцевих громадах; порядок подання звітів про працевлаштування інвалідів, ведення погосподарського обліку та обліку військовозобов’язаних.

Секретарі візьмуть участь у серії тренінгів та практичних занять, присвячених формуванню громадських компетентностей у посадових осіб місцевого самоврядування; організації роботи з документами в органах місцевого самоврядування; налаштування операційних систем та захисту комп’ютерів від вірусів.

Час оприлюднення: 15 березня 2016 р.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052