Організація діяльності голови територіальної громади

З 21 по 23 березня 2016 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів триває семінар для новобраних сільських голів Чернігівщини. Він організований за підтримки Фонду Ганса Зайделя в рамках проекту «Організація роботи голови територіальної громади».

Програмою передбачено низку тематичних зустрічей та «круглих столів», під час яких впершеобрані очільники територіальних громад згідно з принципом «тут і зараз» мають нагоду обговорити нагальні проблеми своїх громад. Водночас вони отримують можливість почути відповіді на хвилюючі їх питання від більш досвідчених колег, які тривалий час обіймають свої посади. Зокрема, під час зустрічі з Горбівським сільським головою Оксаною Трикашною йшлося про організацію роботи в сільській раді, надання послуг, здійснення заходів з благоустрою території, підготовки проектів, самоменеджменту. Як учасниця одного з попередніх українсько-німецьких проектів вона також розповіла про те, як схожі проблеми вирішуються в Баварії і що з тих прикладів і як можна використовувати в Україні.

Окремо розглядатимуться питання виконання законодавства щодо  залучення інвестицій до комунальної енергетики, запровадження програм енергозбереження. Досвідом будуть ділитися нещодавній Менський міський голова Федір Фесюн, заступник директора КП «Центр державно-приватного партнерства» Юрій Стальніченко. У попередні роки вони також були учасниками проектів Фонду Ганса Зайделя та бачили, як працюють територіальні громади в країнах ЄС.

Час оприлюднення: 22 березня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052