Професійна державна служба має бути зорієнтована на потреби громадян

про це йшлося на виїзному семінарі-тренінгу «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування», який Центр підвищення кваліфікації кадрів провів для державних службовців органів державної виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування Городнянського району.

У відкритті семінару-тренінгу взяв участь Григорій Григорович Примак –  заступник голови Городнянської районної ради.

У ході  семінару Підгайний Петро Михайлович – заступник директора  Центру та Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління ознайомили учасників навчання із основними аспектами Закону України від 10 грудня 2015 року «Про державну службу», підзаконними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу».

Також у рамках навчання державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, розпорядники бюджетних коштів району обговорили основні новації та проблемні питання у сфері державних закупівель. Ожог Олена Володимирівна – головний спеціаліст відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації практично розповіла про сутність та механізми проведення електронних державних закупівель.

Час оприлюднення: 30 березня 2016 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

«Ділове українське мовлення у сфері державного управління»

За програмою постійно-діючого семінару 30 березня 2016 р. в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить навчання з питань ділового мовлення для спеціалістів апарату, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради.

Під час практичних занять висвітлюватиметься граматична парадигма самостійних та службових частин мови в ділових паперах та особливості ділової риторики та принципи мовного впливу.

Учасники семінару звернуть увагу на складові нормотворчості органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування (особливості складання, оформлення та редагування управлінських актів). Також розглядатимуться практичні аспекти реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію».

Час оприлюднення: 30 березня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Досвід і практика застосування нормативно-правової бази, що регулює розроблення, моніторинг і звітність регіональних цільових програм»

Одноденний семінар для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, задіяних в розробці і моніторингу виконання цільових програм проходить в Центрі перепідготовці та підвищення кваліфікації кадрів 30 березня 2016 р. Участь у відкритті заходу взяли заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА, кандидат економічних наук Олександра Хомик та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Учасники семінару звернуть увагу на положення нормативних актів, що регламентують розроблення, моніторинг і звітність регіональних цільових програм. Вони дізнаються про підходи до розроблення програм економічного і соціального розвитку, цільових програм та ознайомляться з механізмом оприлюднення на офіційних сайтах органів державної влади та місцевого самоврядування матеріалів щодо обговорення та звітності регіональних цільових програм.

Час оприлюднення: 30 березня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052