Навчання новообраних голів територіальних громад

Тематичний семінар для новообраних голів територіальних громад Чернігівщини проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 4 по 6 квітня 2016 р.  Захід організований в рамках проекту «Організація роботи голови територіальної громади», що реалізується за підтримки Фонду Ганса Зайделя. Також семінар є складовою частиною навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (ІІ сесія). Участь у відкритті заходів взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.Навчання новообраних голів територіальних громад

Під час семінару обговорюватимуться особливості бюджетної децентралізації, проблеми та перспективи об’єднання територіальних громад та юридичні аспекти цих процесів. Водночас висвітлюватимуться питання розвитку сільськогосподарських територій, ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями та залучення інвестицій.

Керівники місцевого самоврядування звернуть увагу на засади енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії; формування на використання фондів охорони навколишнього природного середовища. Далі розглядатимуться актуальні питання у сфері оплати праці та регулювання трудових відносин; повноваження виконавчих комітетів сільських та селищних рад у сфері захисту прав дитини; засади електронного врядування.

Голови територіальних громад дізнаються про новації та проблемні питання у сфері державних закупівель, зокрема, сутність та механізми проведення електронних закупівель. Програмою заходу заплановано також кілька практичних занять, під час яких учасники семінару ознайомляться з досвідом роботи своїх колег. Зокрема, заплановані зустрічі з Горбівським сільським головою Оксаною Трикашною та Ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом.

Подальше спілкування буде присвячене висвітленню цілого блоку питань земельного законодавства: розробки та застосування Планів земельно-господарського устрою населених пунктів; нововведень в земельному та природоохоронному законодавстві щодо регулювання земельних відносин та адміністрування землекористування територіальних громад; порядку формування земель комунальної власності в проектах землеустрою та реєстрації в державному земельному кадастрі; обліку земель, земельних ділянок та ідентифікації прав на них як базової основи фінансової стійкості територіальної громади.

По завершенню навчання його учасники презентуватимуть результати власних напрацювань, пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 4 квітня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052