Навчання секретарів сільських, селищних, міських рад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад (друга сесія). Відкрив навчання директор Центру Володимир Бойко.

Впродовж 18 – 22 квітня слухачі візьмуть участь у серії тематичних зустрічей, присвячених юридичним аспектам об’єднання територіальних громад; особливостям бюджетної децентралізації; основним аспектам нового законодавства України про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування. Мова йтиме про розвиток сільськогосподарських територій, залучення інвестицій та зміни до земельного законодавства України.

Секретарі дізнаються про організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; організацію роботи з документами в органах місцевого самоврядування; правове регулювання діловодства та архівної справи (складання номенклатури та формування справ) та вимоги до етики посадової особи місцевого самоврядування.

Увага слухачів звертатиметься на правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; правила реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання / перебування осіб в Україні особливості державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування. Окрім цього, розглядатиметься порядок нарахування субсидій; ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах та організація військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування.

Секретарі візьмуть участь у серії практичних занять з питань вивчення досвіду роботи секретаря сільської ради; користування електронною поштою та пошуковими системами мережі Internet. По завершенню навчання відбудеться обговорення презентацій територіальних громад, після чого слухачі пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 18 квітня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Підвищення кваліфікації з англійської мови

Навчання з англійської мови для працівників Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

З 18 квітня по 23 травня слухачі братимуть участь у серії практичних занять у формі читання, монологічного та діалогічного мовлення. На матеріалах з англійської мови вони вивчатимуть загальні підходи, моделі та проблеми європейської міграційної політики; розвиток національної міграційної політики та причини трудової міграції. Розглядатимуться засади трудового права, шляхи вирішення трудової суперечки, ознаки дискримінації на робочому місці.

У розрізі теми «Прийняття іноземців до пункту тимчасового перебування» увага звертатиметься на знайомство з іноземцем, ознайомлення іноземця з розпорядком дня та правилами перебування в пункті; проблемні питання (звернення за медичною, юридичною, консульською та міграційною допомогою), документування (фотографування іноземців). Також йтиметься про медичне, соціальне забезпечення та побут іноземців в пунктах тимчасового перебування.

Робота над граматикою англійської мови включатиме активний (Present Simple, Past Simple, Future Simple, Present Continuous, Past Continuous) та пасивний (Present Perfect, Past Perfect, Future Perfect) стан часових форм; узгодження часів; модальні дієслова, а також ділове та повсякденне спілкування (ведення переговорів; управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень та досягнення домовленості).

Час оприлюднення: 18 квітня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052