Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

Семінар для фахівців, відповідальних за проведення державних закупівель питань проведення державних закупівель, проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 19 по 22 квітня 2016 р. Участь у відкритті навчання взяв директор Центру Володимир Бойко.

Під час семінару розглядатимуться засади державної політики у сфері закупівель; структура та основні положення ЗУ «Про здійснення державних закупівель»; особливості введення та основні положення ЗУ «Про публічні закупівлі»; теоретичні та практичні аспекти електронних закупівель (застосування інформаційно-телекомунікаційної системи ProZorro).

Далі висвітлюватимуться засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015. Слухачі дізнаються про порядок оприлюднення інформації щодо закупівель (перелік документів, строки оприлюднення на офіційному веб-порталі «Державні закупівлі»; в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro).

Учасники семінару ознайомляться із засадами діяльності комітету з конкурсних торгів (порядок створення; склад; функції прийняття рішень та відповідальність членів комітету); організацією та проведенням відкритих та двоступеневих торгів (порогові показники, відмінність проведення відкритих торгів відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» особливості проведення конкурентного діалогу). Також йтиметься про проведення закупівель за рамковими угодами (укладання рамкових угод; порядок визначення генеральних замовників; перелік товарів та послуг, що можуть закуповуватися за рамковими угодами).

Фахівці опрацьовуватимуть порядок підготовки документації конкурсних торгів; розкриття, оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів; розглянуть специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок подання звітності щодо здійснення державних закупівель; засади відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Під час практичних занять слухачі опрацьовуватимуть процедуру закупівлі товарів, робіт чи послуг, що включає вибір предмета закупівлі та процедури закупівлі; підготовку оголошення про проведення процедури; опрацювання порядку проведення процедури закупівлі та складання звіту про результати проведення процедури.

Час оприлюднення: 19 квітня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052