«Як оцінити діяльність органу виконавчої влади за напрямом «взаємодія з громадськістю»

Чергова експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики відбулась 21 квітня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади.

В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Творчого центру ТЦК обговорювали методологію проведення оцінки діяльності органу виконавчої влади за напрямом «взаємодія з громадськістю».

 Під час зустрічі мова йшла про  забезпечення принципів підзвітності та підконтрольності органів державної влади та їх посадових осіб в їхній діяльності.

Також розглядалися основні проблеми, що обмежують публічну звітність перед громадськістю.

Експерт дійшли висновку, що для забезпечення високого ступеня підзвітності й відповідальності органів державної влади та контролю громадськості потребує як посилення вимог безпосередньо до звітності, так й активізації дотичних інструментів, заходів. Необхідним є посилення контролю в системі органів державної влади. Доцільно органам державної влади ініціювати розробку спільно з   представниками громадськості належних критеріїв ефективності звітності, серед яких дотримання принципів, стандартів, вимог, чітко визначена та персоніфікована відповідальність, результативність тощо, а також також методології оцінювання відповідності реальних витрат посадових осіб, депутатів, суддів, працівників правоохоронних органів та членів їхніх родин, задекларованим доходам.

Час оприлюднення: 21 квітня 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052