«Посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду»

Експертна зустріч з представниками Державного агентства рибного господарства України відбулася в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 19 травня 2016 р.

В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, громадськість говорили про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду».

Зокрема учасники зустрічі обговорювали мету та основні завдання вищезазначеного проекту. Також були порушені питання відповідальності за порушення громадянами та посадовими особами правил рибальства.

Під час зустрічі експерти звернули увагу на правові аспекти даної сфери. А саме згадувалися Кримінальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення, Закони України “Про тваринний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону книгу України”, “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, “Про аквакультуру”.

Експерти та учасники зустрічі мали змогу обговорити можливі прогнози щодо введення в дію проекту Закону, а саме: сприяння раціональному використанню і охороні навколишнього природного середовища, створенню більш ефективного механізму щодо припинення порушень вимог законодавства у сфері охорони довкілля та усунення їх негативних наслідків.

Час оприлюднення: 19 травня 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052