Навчання старост територіальних громад

Відкриття навчання за ПППК для вперше обраних старост територіальних громад 23 травня 2016 року.

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації розпочалося навчання вперше обраних старост територіальних громад. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж тижня представники місцевого самоврядування матимуть нагоду дізнатися про можливості та способи презентації своїх територіальних громад (розробка інвестиційних карток); розвитку сільського туризму; розробки програм економічного і соціального розвитку, цільових, інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Мова йтиме про традиції публічного управління в Україні (історія владних інституцій Чернігово-Сіверщини); державну політику України у сфері запобігання корупції; про модернізацію служби в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; регламент роботи органу місцевого самоврядування, планування роботи органу місцевого самоврядування, підготовка та проведення сесій; повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; практичне застосування Закону України «Про адміністративні послуги в Україні».

Учасники навчання ознайомляться з новаціями та проблемними питаннями сфері державних закупівель, електронних закупівель; можливостями використання сучасних інформаційних технологій в діяльності органів місцевого самоврядування; формами спілкування посадових осіб місцевого самоврядування та управління конфліктами в колективі.

25 травня старости візьмуть участь у «круглому столі» з питань децентралізації в Україні за участю директора Інституту законодавства Верховної Ради України Олександра Копиленка та прослухають лекцію від представників Національної академiї педагогiчних наук України про досвід децентралізації у східно-європейських країнах. Ще одна зустріч за «круглим столом», що відбудеться 27 травня, буде присвячена основам земельних відносин в Україні та управління земельними ресурсами в межах об’єднаної територіальної громади.

Час оприлюднення: 23 травня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052