Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України, –

обговорюватимуть в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів  у рамках проведення двохденного постійно діючого тематичного семінару для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами виконавчих апаратів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад. У відкритті семінару взяли участь заступник керівника апарату обласної державної адміністрації, кандидат філософських наук, доцент Ірина Соломаха та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Заступник керівника апарату обласної державної адміністрації, кандидат філософських наук, доцент Ірина Соломаха та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко відкривають постійно діючоий тематичний семінар для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами виконавчих апаратів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад. 25 травня 2016 року.
Ірина Соломаха та Володимир Бойко на відкритті семінару

Ірина Соломаха, зокрема, окреслила перспективи розвитку державної служби в Україні в контексті нового законодавства про державну службу як основного чинника зміни механізмів проходження державної служби та відповіла на численні запитання присутніх.

Учасники семінару візьмуть участь у зустрічі за «круглим столом», присвяченій основним завданням й організації роботи з документами та із зверненнями громадян в органах влади, організації контролю за станом реагування на запити та звернення народних депутатів України, депутатів місцевих рад усіх рівнів.

Слухачі ознайомляться із новаційністю нового Закону України “Про державну службу”, нововведеними термінами, категоріями посад державної служби, особливостями проходження держслужби в
окремих державних органах, вимогами до осіб, які претендують на вступ на державну службу, особливостями нового оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, а також із основними аспектами Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про державну службу”, зокрема, в частині змін, що вносяться до Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, а також із підзаконними нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу».

Крім цього, посадовцям висвітлюватиметься тематика щодо нормотворчої діяльності місцевих державних адміністрацій у процесі прийняття управлінських рішень; реалізації в області державної бюджетної політики та політики з питань децентралізації; стилю, форм і методів організаційно-масової роботи в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; стану впровадження реформ децентралізації в Україні тощо.

Час оприлюднення: 25 травня 2016 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052