Навчання секретарів сільських, селищних, міських рад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання секретарів сільських, селищних, міських рад (друга сесія).

Учасники тижневого навчання звернуть увагу на юридичні аспекти об’єднання територіальних громад; особливості бюджетної децентралізації; основні аспекти нового законодавства України про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування. Мова йтиме про роль місцевих рад в організації системи надання безоплатної правової допомоги та особливості імплементації Законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян» в діяльності місцевих рад.

Тематика подальших зустрічей стосуватиметься організаційно-кадрового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; організації роботи з документами в органах місцевого самоврядування; правового регулювання діловодства та архівної справи (складання номенклатури та формування справ); вимог до етики посадової особи місцевого самоврядування.

Секретарі дізнаються про зміни в земельному законодавстві;  можливості розвитку сільськогосподарських територій та залучення інвестицій; правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; правила реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання / перебування осіб в Україні; особливості державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування. Також висвітлюватиметься стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області та порядок нарахування субсидій.

Під час практичних занять слухачі дізнаються про можливості користування електронною поштою та пошуковими системами мережі Internet. По завершенню навчання вони пройдуть комп’ютерне тестування, покажуть презентації власних територіальних громад та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 31 травня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052