Зустріч з Почесним консулом Латвійської Республіки в м. Чернігові

          Посадові особи місцевого самоврядування, що проходять навчання в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації, а також представники Центру європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, 01 червня мали нагоду відвідати Почесне консульство Латвійської Республіки в м. Чернігові та Чернігівській області й поспілкуватися з Почесним консулом Оленою Вишняковою.

       «Латвія – маленька країна, населення в якій менше ніж в Києві. Але вона зробила великі кроки в своєму розвитку. Латвійська Республіка підтримує DSCN3271_saitУкраїну на шляху до ЄС не лише словом, а і ділом», – наголосила пані Почесний посол.

          Латвія однією з перших почала надавати допомогу Україні після початку війни на Сході. Наприклад, кризовий центр у м. Смілтене приймає на психологічну реабілітацію українських дітей, що постраждали внаслідок військових дій та втратили близьких людей. Почесне консульство бере участь у підготовці психологів для роботи у зоні бойових дій.

     Під час зустDSCN3238_saitрічі Олена Вишнякова зазначила, що діяльність Почесного консульства в Чернігові з самого початку носить практичний характер. Зокрема, в практичній площині налагоджено побратимські відносини між м. Черніговом та м. Огре. Так само знайдено латвійського побратима і для м. Ніжина. «Загалом, налагодження відносин у форматі «міста-побратими» в Україні є досить важкою справою» – підкреслила пані Почесний консул.

     Насамкінець, Почесний консул наголосила на важливості розвитку туристичної галузі м. Чернігова та привабливості Чернігівщини для потенційного відпочинку латвійців, а також розповіла про свої майбутні плани, серед яких запуск програми у сфері освіти у вересні поточного року. У Почесному консульстві проходитимуть безкоштовні вебінари. Викладачі провідних ВУЗів Латвійської Республіки ділитимуться своїми знаннями в різних сферах освіти з усіма бажаючими.

       Час оприлюднення: 2 червня 2016 року.

        Виконавець: Казіміров Д.В.

         конт. тел.: (0462) 676 052