Організація роботи центрів надання адміністративних послуг

Тематичний короткотерміновий семінар з питань роботи Центрів надання адміністративних послуг проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 9 червня 2016 р. Участь у навчанні беруть адміністратори та працівники управлінь, відділів (секторів) надання адміністративних послуг Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад, районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад.

Мова йтиме про нормативно-правове забезпечення діяльності центрів надання адміністративних послуг; законодавчі зміни в організації надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування та впровадження електронних сервісів в систему надання адміністративних послуг. Під час практичного заняття розглядатиметься надання адміністративних послуг щодо реєстрації місця проживання (перебування) в центрах надання адміністративних послуг.

Час оприлюднення: 9 червня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

«Запровадження незалежного контролю якості дорожніх робіт»

Чергова експертна зустріч відбулася в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 9 червня 2016 р.

В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, представники Міністерства інфраструктури України, громадськість говорили про проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження вимог щодо здійснення контролю якості робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування». До обговорення також долучились представники шести областей держави.

В ході обговорення учасники зустрічі визначили мету та основні завдання вищезазначеного проекту. Зокрема говорилося про забезпечення відповідності виконання дорожніх робіт вимогам державних стандартів, будівельних норм, а також нормативно-правових актів в даній галузі.IMG_20160609_125146

Експерти та учасники зустрічі ознайомилися з основними завданнями інженера-консультанта. Інженер-консультант діє на підставі договору, укладеного із замовником, є представником замовника, відповідальним за здійснення технічного нагляду на автомобільних дорогах загального користування та вироблення вимог і рекомендацій щодо вдосконалення організаційних та технологічних підходів до виконання дорожніх робіт, обов’язкових для виконання підрядником.

Також під час зустрічі мова велась про закордонний досвід контролю якості дорожніх робіт.

Час оприлюднення: 9 червня 2016 р.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052