«Напрями діяльності місцевої влади з розвитку сільських територій в умовах асоціації України з ЄС»

Тематичний короткотерміновий семінар-тренінг «Напрями діяльності місцевої влади з розвитку сільських територій в умовах асоціації України з ЄС» відбувся 14 червня 2106 р. в Борзнянському районі Участь у роботі семінару взяли в.о. голови Борзнянської райдержадміністрації Віктор Бондаренко та заступник голови Борзнянської ради Андрій Козішкурт.

Учасники навчання, а це – голови територіальних громад Борзнянщини, дізналися про особливості та основні проблеми європейської політики розвитку сільських територій, основні засади співробітництва органів влади та громадськості, сільгоспвиробників з розвитку територій, проаналізували специфіку понять «розвиток території», «стратегія розвитку», «асоціація» тощо, звернули увагу на українську специфіку розвитку територій, зокрема розглянули Державну стартегію регіонального розвитку та Концепцію розвитку сільських територій. Окрема увага учасників навчання була зосереджена на практичних аспектах та місцевій специфіці розвитку територій Чернігівщини.

Проводили семінар керівник ГО «Агентство регіонального розвитку» Римма Олексенко та учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат філософських наук Людмила Чабак. Вони підкреслили, що сьогодні в ЄС розвиток сільських територій починають розглядати комплексно, не як окреме явище, а як складову регіональної політики. Такого ж комплексного підходу вимагає розвиток сільських територій і в Україні.

Час оприлюднення: 14 червня 2016 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052

Публічні закупівлі: від теорії до практики

Семінар для фахівців у сфері публічних закупівель розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Участь у відкритті взяв директор Центру Володимир Бойко.

З 14 по 17 червня розглядатиметься низка питань щодо введення в дію Закону України «Про публічні закупівлі» та функціонування електронної системи закупівель “Prozorro”. Учасники семінару дізнаються про основні положення, термінологію та відмінності нового закону; функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Розглядатиметься порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників, а також порівнюватимуться систем закупівель (tender.me.gov.ua /prozorro.gov.ua). Водночас висвітлюватимуться теоретичні аспекти здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Увага слухачів звертатиметься на засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Фахівці з публічних закупівель дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи, центральної закупівельної організації; порядок організації та проведення процедури відкритих торгів. Далі йтиметься про відкриті торги з публікацією англійською мовою; нецінові критерії; порядок організації та проведення процедури; порядок організації та проведення переговорної процедури закупівлі; вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів та забезпечення пропозиції.

Учасники семінару ознайомляться з проведенням закупівель за рамковими угодами; специфікою укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядком електронного оскарження процедур закупівель. Вони звернуть увагу на звітність про здійснення закупівель; інфобокс специфікації; інформаційну підтримку учасників процесу закупівель; електронний цифровий підпис; контроль та відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель.

Програмою семінару запланована також серія практичних занять щодо вимог тендерної документації стосовно документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством; здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; проведення процедури відкритих торгів та  переговорної процедури закупівлі за новим Законом.

Час оприлюднення: 14 червня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052