Публічні закупівлі: від теорії до практики

Публічні закупівлі: від теорії до практики

Семінар для фахівців у сфері публічних закупівель розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Участь у відкритті взяв директор Центру Володимир Бойко.

З 14 по 17 червня розглядатиметься низка питань щодо введення в дію Закону України «Про публічні закупівлі» та функціонування електронної системи закупівель “Prozorro”. Учасники семінару дізнаються про основні положення, термінологію та відмінності нового закону; функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Розглядатиметься порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників, а також порівнюватимуться систем закупівель (tender.me.gov.ua /prozorro.gov.ua). Водночас висвітлюватимуться теоретичні аспекти здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Увага слухачів звертатиметься на засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Фахівці з публічних закупівель дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи, центральної закупівельної організації; порядок організації та проведення процедури відкритих торгів. Далі йтиметься про відкриті торги з публікацією англійською мовою; нецінові критерії; порядок організації та проведення процедури; порядок організації та проведення переговорної процедури закупівлі; вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів та забезпечення пропозиції.

Учасники семінару ознайомляться з проведенням закупівель за рамковими угодами; специфікою укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядком електронного оскарження процедур закупівель. Вони звернуть увагу на звітність про здійснення закупівель; інфобокс специфікації; інформаційну підтримку учасників процесу закупівель; електронний цифровий підпис; контроль та відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель.

Програмою семінару запланована також серія практичних занять щодо вимог тендерної документації стосовно документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством; здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; проведення процедури відкритих торгів та  переговорної процедури закупівлі за новим Законом.

Час оприлюднення: 14 червня 2016 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052